Header Ads

Indah nya Green Canyon Indonesia


Green Canyon, Ialah salah satu tempat tujuan pelancong yang berada di kawasan Ciamis, lebih kuran butuh 5-6 jam perjalanan guna kereta dari Bandung. Tempat menarik ni memang masih asing di telinga pelancong dari Malaysia, Brunei dan Singapore sebab tempat ni lebih ramai di kunjungi oleh pelancong lokal dan eropa, tapi beberapa hari lalu (17 march 2015) saya ada pertanyaan dari pelancong Singapore pasal tempat ni. Mereka sangat ingin mengunjungi Green Canyon ni meskipun saya sudah berkali-kali katakan butuh masa 5-6 perjalanan dari Bandung, tapi tetap nak pergi kat sana. 


Mr. Adam dan family ada 4D3N di Bandung.. maknanya mesti ada 1 malam kat pantai pangandaran sebab tak mungkin pergi Green Canyon d malam 1 hari,, penat la,, hehehe.. hari tu saya bantu untuk booking hotel di Pangandaran guna 2 star.. Lepas tiba Bandung, Mr.Adam saya bawa terus Ciamis, hari tu tiba kul 12 siang.. dalam kul 8 malam kami tiba di Pantai Pangandaran so kami pun terus check in hotel pastu cari dinner tepi pantai. Esok pagi lepas breakfast kami ajak Mr. Adan pergi to Pasir Putih, pastu baru kami bawa mereka to Green Canyon.  Perjalanan butuh 1 jam dari pantai tu. 


Sampai sana kami haru sewa perahu dalam Rp.150,000 untuk 6 orang, lebih kurang dalam 45 minute perjalanan. Lepas pergi Green Canyon masih ada beberapa tempat lawatan yang tak kalah cantik macam Batu Hiu, Pantai Karapak tapi hari tu kami tak memutuskan untuk pergi sebab cuaca kurang ok so kami putuskan untuk balik ke Bandung. 

Untuk akak dan abang yang minat datang tempat ni, saya boleh layan sewa kan kereta atau nak sekali dengan hotel pun boleh. Jika berminat sila hubungi saya di WhatsApp +62813227316363.

Powered by Blogger.