Header Ads

Pasport Rosak - Buat lagi RM300

Jum'at kemarin saya baru urusakan Pasport tamu saya di Bandung yang patah, first time guna pasport dan first time pulak pegi luar negara, tak pasti kenapa boleh patah pasport tu bahkan pegawai kat Malaysian Embassy pun tak faham kenapa boleh patah.

Takde solution lain, mesti ganti buat pasport baru lagi dengan fee RM300 atau Rp.1,095,000 belum termasuk fee buat foto 3 pcs pasport size. DSengan fee besar ni pasport valid tok 5 tahun ye, tak mcm di Malaysia boleh 2 tahun dalam fee RM100 kalau tak salah..  hmm kasian la tengok pelajar ni duit dia tu kurang so saya pun bantu dia sebab esok (sabtu hari tu) mesti balik ke Malaysia.

Alhamdulillah semua selesai dalam 3 jam, pasport pon baru dan boleh masuk airport Bandung tuk pulang. bagi sesiapa yang melancong pegi Bandung, Jakarta, Hongkong, Vietnam atau manapun selalu simpan elok-elok pasport nya.




Powered by Blogger.