PROMO Percutian ke Bandung - Bali - Lombok - Yogyakarta 2017

PROMO Percutian ke Bandung - Bali - Lombok - Yogyakarta 2017

Tips Melancong Ke Bandung

Emir tour

*Tips Melancong ke Bandung* - Jika nak traveling entah itu ke Bandung, Jakarta, Bali, Medan Bukit Tinggi, atau Eropa, selalu prepare hal - hal kecik sampai yang ter besar. kali ni saya nak bagi sedikit tips melancong ke Bandung.

Tips melancong ke Bandung pertama ialah selalu cari ticket tengah promo biarpun masih lama tapi murah, sila tengok air asia, lion Air atau MAS, lagi murah memang pasawat turun Jakarta tapi dari Jakarta ke Bandung butuh 3 - 4 jam perjalanan, lumayan lama kan ye? hehehehe..

Tips melancong ke Bandung kedua ialah jika anda pertama kali ke Bandung, tak salah jika guna agent di Bandung yang uruskan transport, hotel, makan dan tiket masuk lawatan sekali. Sebab anda belum tau harga di Bandung risau kena tipu la. Tapi jika sudah sering ke Bandung tak payah datang lagi ke tempat atau kedai yang sebelum nya sudah di datangi, so hemat masa la..

Tips melancong ke Bandung ke tiga ialah selalu siapkan uang Rupiah selama di Bandung, dalam arti mesti sudah tukar awal la di Malaysia so tak payah susah lepas turun dari pesawat kat Bandung airport.

Tips melancong ke Bandung ke empat ialah jangan guna perhiasan (jewelry) yang berlebihan selama di Bandung, ye memang kejahatan tidak ada yang bisa jamin, boleh kat rumah akak abang boleh juga selama ada di Bandung.

Tips melancong ke Bandung ke lima cari hotel yang selesa la,, most important is room with free wifi right? hehehehe saya sudah tau la tamu-tamu saya selalu tanya pasal ni.  

Tips melancong ke Bandung ke enam ialah cari makan yang sehat (hygiene) ada banyak makanan sehat dan murah di Bandung, jika akak abang datang ke Bandung pasti driver bagi restaurant yang murah dan selesai juga sedap.

kurang lebih macm tu la tips melancong ke Bandung yang saya boleh bagi. Jika abang, akak, puan dan tuan nak pegi Bandung boleh ikut pakej yang kami bagi 3D2N min 4 orang RM200/orang for more detail sila hubungi kami:

- +Emir Tours
- WhatsApp +6281322731636
- Email : emirtourtravel@gmail.com
- Add & PM me 

Salim Nurdin | Create Your Badge